fogimplantatum

Gyerekkorban sajnos gyakran történhet olyan baleset, ami a fogak sérülésével vagy elvesztésével járhat. Ha ez a végleges fogak kinövése előtt történik, akkor is roppant kellemetlen a gyermek számára, és esetleg fogászati beavatkozást igényel. Ám ha végleges fogról van szó, ráadásul elöl, annak sérülése vagy elvesztése korosztálytól függetlenül negatívan befolyásolhatja a személy önmagáról kialakított képét, önértékelését, és külső megítélését is, hiszen az elhanyagoltság, gondozatlanság benyomását keltheti. Ugyanakkor nemcsak esztétikai természetű gondokat okozhat egy hiányzó fog, hanem problémák adódnak a rágásnál, harapásnál, sőt fogpótlás nélkül átalakulhat az állkapocs és az arc szerkezete is.

Ha a hiányzó vagy sérült fogak pótlásáról van szó, több lehetőség közül választhatunk. Az egyik lehetőség azonban kiemelkedik a többi közül, és ez a fogászati ​​implantátum. A modern fogászati ​​implantátumok az osszeointegrációs folyamaton alapulnak, amelynek során bizonyos anyagok, mint például a titán, az állcsonthoz forrnak. A titán és a titánötvözetek a leggyakrabban használt fémek fogászati ​​és csontimplantátumokban, és ezek rendelkeznek a legmagasabb sikerességi rátával a beültetések esetén.

A beültetett fog olyan előnyökkel jár, amelyeket más fogpótlási lehetőségek, például a műfogsor vagy a hidak nem tudnak nyújtani. Ennek az innovatív opciónak a legfontosabb előnyeit foglaltuk össze az alábbiakban, hogy megkönnyítsük a fogak elvesztésétől szenvedő kliens döntését.

A fogimplantátum alkalmazása megakadályozza a csontvesztést. A fogak elvesztésének egyik súlyos következménye lehet ugyanis az állkapocs csonttömegének elvesztése is. Az állcsontnak szüksége van a stimulációra – amelyet akkor kap, amikor a fogak összekapcsolódnak -, hogy megőrizze tömegét. A fogászati ​​implantátum az egyetlen olyan fogpótlási lehetőség, amely az állkapocscsont-stimulációt is fenntartja, így segít megelőzni a csontvesztést.

A fogimplantátum jól illeszkedik a megmaradt természetes fogakhoz. A fogászati ​​implantátumok sokféle formában és méretben kaphatók. Fogorvosaink veled egyeztetve és együttműködve olyan implantátumokat terveznek, amelyek illeszkednek a környező fogak színéhez, és tökéletesen illeszkednek a régi, elveszített fog helyére. A fogimplantátum akár olyan tökéletesen hasonló lehet a megmaradt fogsor fogaihoz, hogy senki, csak te és fogorvosod tudjátok majd, melyik az implantátum, és melyik az igazi fog.

A fogimplantátum révén a harapásod közel ugyanolyan erősségű lesz, mint korábban. Mivel a fogászati ​​implantátumokat a foggyökeret helyettesítő titán csavarral rögzítjük az állkapocshoz, ez lehetővé teszi, hogy többé-kevésbé ugyanolyan erővel harapj, mint a természetes fogakkal. Más fogpótlási lehetőségek közel sem állítják helyre a harapás erejét, mert csupán az íny felületéhez kapcsolódnak, és nincsenek a helyükön rögzítve.

A fogimplantátum megakadályozza az arc alakjának változását. A fogak ugyanis hozzájárulnak az arc szerkezetének stabilitásához. Amikor valaki elveszíti a fogait, elveszíti ezt a strukturális támaszt, ami előbb-utóbb az arc alakjának megváltozását okozza, és a fogait elvesztő személy idősebbnek látszik a koránál. A fogászati ​​implantátumok hasonló módon nyújtanak belső támasztékot az arc szerkezetének, mint a természetes fogak, megakadályozva, hogy az arc alakja megváltozzon.

A fogimplantátum előmozdítja a természetes beszéd fenntartását. Egyes fogpótlási lehetőségek, például a műfogsor, negatívan befolyásolhatják a szavak helyes kiejtésének képességét. A hiányzó fogak szintén megváltoztathatják a beszédet. Mivel a fogászati ​​implantátumok olyan érzést keltenek, mintha a régi, természetes fogaink lennének a szánkban, és hasonlóan is működnek, mint a természetes fogak, lehetővé teszik, hogy ne alakuljon ki beszédhiba, és továbbra is könnyedén és természetesen beszéljünk.

A fogimplantátum révén búcsút mondhatunk a lyukaknak és a fogak romlásának. Bár nyilván a műfogakat továbbra is ápolni kell, nehogy baktériumok halmozódjanak fel a szájban, és fertőzéseket okozzanak, de az anyag, amelyből a fogimplantátumok készülnek, nem tud bomlani. Soha nem kell attól tartanunk, hogy a fogimplantátumunk megromlik és kilyukad.

A fogimplantátum könnyen karban tartható. A fogászati ​​implantátumok gondozása egyszerű: továbbra is csak fogkefére és fogselyemre lesz szükségünk. Nem kell beszereznünk speciális termékeket a tisztításhoz vagy ápoláshoz. Nincs szükségünk pohárra, tisztító tablettára, ragasztóra vagy speciális fogselyemre. Ugyanúgy használhatjuk a „normál” fogkefét és fogselymet továbbra is, ahogyan a természetes fogaink esetében.

A fogimplantátumok megkímélnek a kínos pillanatoktól. A műfogsorok néha külső szemlélő számára is jól látható módon elmozdulhatnak vagy elcsúszhatnak a szájban, miközben az ember beszél, nevet vagy eszik. A fogászati ​​implantátumok szilárdan a helyükön vannak rögzítve, nem csúszhatnak el, így soha nem okoznak kínos pillanatokat.

A fogimplantátum segít a szomszédos fogak pozíciójának megtartásában. Egy hiányzó fog okozta rés a szájban a többi fog eltolódását okozhatja, ami kiegyenlítetlenné, aszimmetrikussá teszi a fogsort. A fogászati ​​implantátumok kitöltik a rést, lehetővé téve a tökéletes, mérföldnyi mosoly megőrzését!

A fogimplantátum tartós megoldást jelent a fogvesztésre. Míg más fogpótlási lehetőségek azzal járnak, hogy időnként javítani vagy cserélni kell azokat, a fogászati ​​implantátumokat úgy tervezték, hogy életünk végéig kitartsanak.

Ha fogpótlásra van szükséged, mindenképpen fontold meg a fogbeültetést. A fogbeültetés amúgy csak az állcsontok növekedésének befejeztével végezhető el, azaz általában 18 éves kor felett, ám lehetnek egyéni eltérések, ugyanakkor idősebb személyek esetében is szükséges egy általános egészségügyi felmérés, hogy a fogorvos el tudja dönteni, lehetséges-e az implantálás, illetve milyen befolyásoló tényezők állnak fenn. A Fusion Dental Clinic szakemberei további tájékoztatást nyújtanak, hogy meghozhasd a neked legmegfelelőbb döntést; időpontkérésért írj az info@fusiondental.ro címre, vagy hívd a +40 770 705 705 telefonszámot. Fordulj hozzánk bizalommal!