implant dentar

Din păcate, accidentele pot apărea adesea în copilărie, ducând la rănirea sau pierderea dinților. Dacă acest lucru se întâmplă înainte ca dinții definitivi să crească, este încă foarte incomod pentru copil și poate necesita intervenție stomatologică. Totuși, dacă este vorba despre un dinte permanent, deteriorarea sau pierderea acestuia în față, indiferent de vârstă, poate afecta negativ imaginea de sine, stima de sine și percepția externă a unei persoane, deoarece poate da impresia de neglijență și neîngrijire. În același timp, nu numai că un dinte lipsă poate cauza probleme estetice, dar cauzează și probleme la mestecat și mușcat, și fără înlocuire chiar și structura maxilarului și a feței poate fi transformată.

Când vine vorba de înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați, există mai multe opțiuni din care să alegeți. Cu toate acestea, o opțiune iese în evidență față de celelalte și anume implantul dentar. Implanturile dentare moderne se bazează pe procesul de osteointegrare, în care anumite materiale, precum titanul, se sudează cu țesutul osos. Titanul și aliajele de titan sunt cele mai frecvent utilizate metale în implanturile dentare și osoase și au cele mai mari rate de succes in caz de implanturi.

Un dinte implantat are beneficii pe care alte opțiuni de proteză, cum ar fi proteza sau puntea dentara, nu le pot oferi. Beneficiile cheie ale acestei opțiuni inovatoare sunt rezumate mai jos pentru a facilita decizia clientului care suferă de pierderea dinților.

Folosirea unui implant dentar previne pierderea osoasa. Una dintre consecințele grave ale pierderii dinților este pierderea masei osoase în maxilar. Osul maxilar are nevoie de stimulare pentru a-și menține greutatea, stimulare pe care o primește atunci când dinții se cuplează. Un implant dentar este singurul înlocuitor de dinte care menține și stimularea osului maxilar, ajutând astfel la prevenirea pierderii osoase.

Implantul dentar se potrivește bine cu dinții naturali rămași. Implanturile dentare sunt disponibile într-o varietate mare de forme și dimensiuni. Medicii noștri stomatologi, în consultare și colaborare cu dumneavoastră, vor proiecta implanturi care se potrivesc cu culoarea dinților din jur și se potrivesc perfect. Un implant dentar poate fi atât de asemănător cu dinții protezei rămase, încât nimeni, în afară de dumneavoastră și medicul dentist, nu va ști care este implantul și care este dintele adevărat.

Cu un implant dentar, mușcătura dumneavoastră va fi aproape la fel de puternică ca înainte. Deoarece implanturile dentare sunt atașate de maxilar cu un șurub de titan care înlocuiește rădăcina dintelui, acest lucru vă permite să mușcați cu aproape aceeași forță ca și în cazul dinților naturali. Alte opțiuni pentru proteze dentare nu restabilesc puterea mușcăturii, deoarece sunt atașate doar de suprafața gingiilor și nu sunt fixate pe loc.

Un implant dentar previne schimbarea feței. Acest lucru se datorează faptului că dinții contribuie la stabilitatea structurii feței. Când cineva își pierde dinții, își pierde acest suport structural, care mai devreme sau mai târziu face ca forma feței să se schimbe, iar persoana care își pierde dinții pare mai în vârstă. Implanturile dentare oferă suport intern pentru structura feței într-un mod similar cu dinții naturali, împiedicând schimbarea formei feței.

Un implant dentar ajută menținerea vorbirii naturale. Unele opțiuni pentru proteze dentare vă pot afecta negativ capacitatea de a pronunța corect cuvintele. Lipsa dinților poate schimba și vorbirea. Deoarece implanturile dentare ne fac să simțim că avem dinți vechi în gură și funcționeze similar cu dinții noștri naturali, ele ne permit să evităm impedimentele de vorbire și să continuăm să vorbim fluent și natural.

Cu un implant dentar ne putem spune adio cariilor dentare. Deși evident că protezele dentare trebuie încă îngrijite pentru a preveni acumularea bacteriilor în gură și cauzarea infecțiilor, materialul din care sunt realizate implanturile dentare nu se deteriorizează. Nu trebuie să ne facem niciodată griji cu privire la carii în cazul implantului nostru dentar.

Implantul dentar este usor de intretinut. Îngrijirea implanturilor dentare este simplă: veți avea nevoie totuși doar de o periuță de dinți și ață dentară. Nu este nevoie să achiziționăm produse speciale pentru curățare sau îngrijire. Nu avem nevoie de pahar, tablete de curățat, lipici sau ață dentară specială. Putem folosi în continuare periuța de dinți „normală” și ața dentară, așa cum facem cu dinții noștri naturali.

Implanturile dentare ne salvează de momentele jenante. Protezele dentare se pot mișca sau aluneca uneori în gură într-un mod care este vizibil pentru un observator din exterior în timp ce o persoană vorbește, râde sau mănâncă. Implanturile dentare sunt bine fixate la locul lor și nu pot aluneca, astfel încât nu provoacă niciodată momente jenante.

Un implant dentar ajută la menținerea poziției dinților adiacenți. Un gol în gură cauzat de un dinte lipsă poate determina mișcarea celorlalți dinți, făcând dentiția dezechilibrată, asimetrică. Implanturile dentare umplu golul, permițându-vă să mențineți un zâmbet perfect, lung de un kilometru!

Un implant dentar este o soluție de durată pentru pierderea dinților. În timp ce alte opțiuni pentru proteze dentare necesită repararea sau înlocuirea acestora din când în când, implanturile dentare sunt concepute pentru a dura tot restul vieții noastre. Dacă aveți nevoie de o proteză dentară, asigurați-vă că luați în considerare un implant dentar. Oricum, implantul dentar poate fi efectuat doar după ce creșterea osului maxilar s-a oprit, adică de obicei peste 18 ani, dar pot exista diferențe individuale. Si pentru persoanele mai în vârstă este necesară de o evaluare generală a stării de sănătate, să decidă dacă implantarea este posibilă. Experții de la Fusion Dental Clinic vă vor oferi mai multe informații pentru a vă ajuta să luați decizia care potrivește cel mai bine pentru dumneavoastră. Pentru a solicita o programare, scrieți la info@fusiondental.ro sau sunați la +40 770 705 705. Contactați-ne cu încredere!