Cum să scapi de petele și depunerile inestetice ale dinților
Îți aduci aminte când mama sau tata te trimiteau să te speli pe dinți înainte de culcare? Știau ei foarte bine ce efecte poate avea ciocolata mâncată dinților noștri. Și cum fiecare încercam să ”furăm”mai repede acest proces de curățare, nu dădeam atenție spălării corecte a dinților noștri. Cred că știi și tu că igiena orală este foarte importantă chiar dacă dinții sunt de lapte, pregătindu-i pentru apariția dinților definitivi.
În acest articol vei afla cum trebuie să îți îngrijești dinții, mai exact totul despre sănătatea orală, la cine să apelezi și pașii spre un zâmbet până la urechi.
Cu siguranță vei spune ”eu seamăn cu mama, am dinți puternici”, dar chiar și așa, genetica trebuie îngrijită și menținută, tocmai de aceea, totul depinde de tine, de stilul tău de viață, de ce alimente consumi, și ce vicii ai.
Prevenția primară a cariei trebuie să cuprindă metode care se adresează atât medicului, cât și pacientului cum sunt: fluorizarea pe cale generală și locală, detartrajul, alimentația corectă, igiena orală și sigilarea dinților.
Specialiștii noștri de la Fusion Dental Clinic îți explică toate beneficiile fluorizării dinților, a detartrajului periodic și a sigilării acestora pentru o viață cât mai lungă a zâmbetului tău.
Probabil ai auzit destul de des de această procedură stomatologică, iar dacă alegi clinica dentară potrivită, detartrajul nu are decât efecte pozitive.
Detartrajul: soluția pentru un zâmbet strălucitor
Detartrajul este acea procedură prin care se îndepărtează tartrul și placa dentară formată la suprafața dintelui, în urma consumului de vin, cafea, sau alte alimente care colorează dintele. Însă, tartrul se poate forma și din salivă, aceasta având în compoziție săruri de calciu, care vrem nu vrem, ne afectează dinții.
Faptul că ai obturații, punți dentare, proteze, implant sau aparate ortodontice, nu înseamnă că tartrul nu se poate instala. Din contră, dacă nu este curățat prin detartraj, poate favoriza ușor apariția unei boli parodontale.
Haide să îți spunem ceva mai puțin cunoscut! Tartrul este de 2 tipuri: supragingival și subgingival. Tartrul supragingival se observă la unele persoane atunci când zâmbesc și au dinții alb-gălbui, sau chiar maroniu-negru, în urma utilizării unor alimente sau a tutunului de orice fel. Tartrul subgingival nu prea depinde de noi, vine de la interior, din corp, din saliva excesivă care mineralizează dintele și are o culoare mult mai închisă.
Dacă observi aceste pete pe dinții tăi, nu trebuie să te sperii! Trebuie doar să știi că detartrajul nu-l poți face singur acasă! Pentru a face acest lucru sunt necesare serviciile cabinetului stomatologic, unde vei avea parte de cele două metode de detartraj: metoda ultrasonică și metoda manuală, care împreună fac magie dinților tăi. Și cum vezi în toate reclamele TV, medicii specialiști recomandă această procedură o dată la 6 luni.
Beneficiile detartrajului dentar
Încă nu ești convins de beneficiile detartrajului? Îți mai spunem un adevăr.
Cu toții ne-am lovit cel puțin o dată cu problema respirației urât mirositoare, ne-am dat la o parte, am făcut un pas în spate, chiar ne-am acoperit gură. Detartrajul este soluția care te va ajuta ca de azi înainte să poți privi în ochi, plin de încredere pe cei de lângă tine.
De asemenea, tartrul duce și la alte boli precum hipertensiune arterială, diabet sau alte boli cardiace și poate avea un mare aport în dezvoltarea bolilor. Tocmai de aceea îți recomandăm să ne vizitezi ori de câte ori ai nevoie, pentru îndrumarea spre o mai bună igienă orală și de ce nu, evitarea instalării bolilor cardio-vasculare.
Ți se pare interesant ce-ți spun aici? Atunci trebuie să mai știi ceva. Există o boală a gingiilor cauzată de tartru care poate duce până la pierderea dintelui deteriorat, dar dacă faci detartrajul periodic și cu un tratament adecvat sub îndrumarea unui medic stomatolog, ai toate șansele ca dinții și gingiile tale să fie din nou sănătoase.
Detartrajul dentar vă ajută să vă protejați dinții și gingiile. Din păcate, majoritatea oamenilor nu știu că ar putea exista o formă de boală a gingiilor în cavitatea orală, cauzată de tartru. De aceea, este esențial să vizitați un dentist pentru un diagnostic precoce și un tratament adecvat. Atunci când boala gingiilor este lăsată netratată, devine severă și poate duce la respirație urât mirositoare și pierderea dinților, ceea ce ar putea afecta sănătatea generală.
Recomandările noastre
Utilizează apă de gură pentru durabilitatea efectelor detartrajului, pentru igienizarea gingiilor și prospețimea gurii, dar și pentru prevenirea altor probleme dentare. Însă mare atenție! Nu folosi apa dentară imediat după detartraj, deoarece va spăla tot fluorul rămas de la pasta de dinți. Te așteptăm în vizită să prevenim împreună apariția și tratarea afecțiunilor ce pot apărea din senin de la o ”simplă” durere de dinți.